nl en fr

Gentse boetiek lanceert schooluniform met drie torentjes: “Echt hip”

Gisteren om 17:20 door Tuly Salumu

GENT - Haar uniformrokje is al een begrip in de stad. Nu pakt boetiek Carrément in de Brabantdam uit met een echte uniformcollectie.
Blauw, groen, grijs. Vanaf volgende week palmen schooluniformen weer de stad in. In Sint-Bavo op de Reep konden leerlingen deze week terecht op een tweedehands kledingmarkt. Maar wie zich een splinternieuw uniform wil aanschaffen, kan langslopen bij boetiek Carrément in de Brabantdam. Die heeft voor de ‘groentjes’ voortaan een echte uniformcollectie.

“Er is steeds meer vraag naar een echt Engels uniform met alles erop en eraan”, zegt zaakvoerder Sybille Impens. “Daarom heb ik enkele ontwerpen gemaakt.”

In het aanbod: sweaters, broeken, en als pronkstuk een blazer met de drie torens. “Schooluniformen zijn echt hip”, aldus Impens. “Ze blijven belangrijk in een stad als Gent. Vooral meisjesuniformen vallen op in het straatbeeld.”
Rokjes oprollen

De uniformrokjes van Carrément zijn al bijna tien jaar een succes. Ze worden verkocht in vijf kleuren: “Groen voor Sint-Bavo, blauw voor Sint-Pieters en grijs voor Nieuwenbosch. En voor Mariagaard in Kwatrecht maken we ze ook in het bruin en beige.”

Hun populariteit schuilt in de tailleband. Die kan je oprollen om de rok, die tot vier vingers boven de knie reikt, korter te maken. “Vooral populair na school”, zegt Impens met een lach. “In mijn schooltijd moesten de rokjes nog tot ver ónder de knie reiken.”

Voor een blazer tel je 125 euro neer. Voor een rokje 60 euro.
© 2024 HERBERT AGENCY Pontstraat 70 B-9831 Deurle GSM +32 (0)477 52 10 01 Tel. +32 (0)9 282 70 90 Fax +32 (0)9 296 07 07 info@herbertagency.be