nl en fr

Strenger uniform op Sint-Bavo? 'De discussie ligt opnieuw open'

GENT - Géén 'groentjes' met kaki broeken of glitterjurkjes meer. Dat is de bedoeling van een streng uniform dat de bekende Gentse middelbare school Sint-Bavo vanaf volgend schooljaar zou invoeren. Maar door de hoge kostprijs loopt het hele project vertraging op.

Eén vast donkergroen uniform. Daarmee zouden de 'groentjes' van Sint-Bavo vanaf volgend schooljaar door de stad lopen. De school kondigde in oktober vorig jaar aan haar kledingregels drastisch te willen verstrengen, op vraag van de leerlingen zelf.

Te veel jongeren lapten de regels aan hun laars en verschenen in ultrakorte rokjes en kakibroeken. Met alle 'gezaag' van dien.

Te duur

De school zou vanaf volgend schooljaar geleidelijk evolueren naar een online collectie van donkergroene broeken, hemden, blouses en jurkjes. Maar nu blijkt dat het strengere uniform vertraging oploopt.

De plannen en ontwerpen liggen nochtans klaar. "Maar de kosten lopen zo hoog op dat we een overheidsopdracht zouden moeten uitschrijven en dat vraagt extra tijd", zegt directrice Hilde Allaert. "We bekijken of dat de moeite is. De discussie ligt dus opnieuw open."
© 2024 HERBERT AGENCY Pontstraat 70 B-9831 Deurle GSM +32 (0)477 52 10 01 bernard.herbert@gmail.com