nl en fr

Jongen weggestuurd om korte broek, keert terug in rokje

ABERAERON - De 16-jarige scholier Louis Fice uit Wales werd vorige week door zijn school naar huis gestuurd omdat hij naar school kwam in een korte broek. Shorts maken geen deel uit van het schooluniform, zo klonk het. Geen punt dacht Fice en keerde even later terug in een rokje.

Op de middelbare school in Aberaeron in Wales mogen leerlingen alleen naar school komen in een korte broek als de directeur daar expliciet toestemming voor geeft. Die was er woensdag niet, ook al was het een heerlijk warme dag.
Louis vond het toch echt te warm voor de lange broek van het schooluniform en kwam, geheel tegen de regels in, in een korte broek naar school. Hij werd daarop heengezonden.

De meisjes mogen wel het hele jaar een rokje dragen. Dus, zo redeneerde Louis, een rokje zou wel passende kledij zijn. Hij leende een exemplaar van een vriendin en keerde terug naar school.

De schoolleiding was niet blij met de nieuwe outfit van Fice. Fice mocht geen rokje dragen. „Oneerlijk, ik moest me omkleden van de leraren.”

Het is 2018, niet 1950
En dat ging Fice te ver. „Hoe durven ze me in een hokje te stoppen alleen omdat ik eruitzie als een jongen”, ageert Fice. „Stop deze ongelijkheid en voeg de short toe aan het schooluniform”, zo roept hij op op Facebook. „Het is 2018, niet 1950.”

Om zijn woorden kracht bij te zetten is de jongen een petitie gestart waarin hij oproept de huidige uniformregels af te schaffen en pleit voor een genderneutrale variant.
Bijlage
© 2024 HERBERT AGENCY Pontstraat 70 B-9831 Deurle GSM +32 (0)477 52 10 01 Tel. +32 (0)9 282 70 90 Fax +32 (0)9 296 07 07 info@herbertagency.be