nl en fr

Alain Courtois wil schooluniform herinvoeren

Brussels eerste schepen Alain Courtois (MR) start zijn laatste kiescampagne met een ideeënronde. Hij heeft tien ideeën klaar om Brussel te verbeteren. Hij wil onder andere het uniform op gemeentescholen terug invoeren.

Courtois wil naar eigen zeggen het verschil tussen gepriviligeerde en andere scholen wegwerken. "Dat verschil is niet normaal in ons land, we moeten iedereen kansen geven," zegt hij in de krant Le Soir.

Hij heeft een oplossing voor het klasseverschil bedacht: hij wil het schooluniform terug invoeren. "Het moet de gelijkheid tussen de kinderen bevorderen. Bovendien zorgt een uniform ook voor een ander gedrag," zegt hij nog.

De MR-lijsttrekker en kandidaat-burgemeester laat ook nog weten dat de PS, met wie hij meebestuurt, nog steeds zijn voorkeur uitdraagt als coalitiepartner. En de N-VA? "Mathematisch zullen ze niet genoeg zetels hebben. Het is gewoonweg niet mogelijk."
Url
www.bruzz.be
© 2024 HERBERT AGENCY Pontstraat 70 B-9831 Deurle GSM +32 (0)477 52 10 01 Tel. +32 (0)9 282 70 90 Fax +32 (0)9 296 07 07 info@herbertagency.be