nl en fr

Britse scholieren mogen geen korte broek aan, dus dragen rokjes uit protest

Britse scholieren mogen geen korte broek aan, dus dragen rokjes uit protest

De zomer is al wat minder leuk voor mensen die de hele dag binnen aan het werk zijn. Maar ook de kledingvoorschriften zorgen vooral bij mannen voor kopzorgen. Zo ook bij een groepje Britse scholieren, maar zij hadden daar een ingenieuze oplossing voor.
Het is een vraag waar veel kantoormedewerkers en scholieren mee worstelen: wat doe je aan wanneer het buiten snikheet is, maar je er binnen representatief uit moet zien? We weten inmiddels dat korte broeken not done zijn op de werkvloer, maar ook op sommige scholen is dat verboden.

Jongens in meidenuniform
Voor de leerlingen van een basisschool in het Britse Exeter gelden er altijd al strikte kledingvoorschriften, zij moeten namelijk in uniform naar school. In de winter is de lange broek die bij het uniform zit nog wel te doen, maar met de warmte hadden de jongens graag een korter exemplaar gehad. Maar dat mag niet, schrijft de school voor.

Daarom besloten de scholieren het over een andere boeg te gooien. In plaats van een lange broek trokken ze vandaag een rokje aan, dat door de meisjes van dezelfde school wordt gedragen. Helemaal volgens het kledingvoorschrift, maar dan net wat slimmer. Een jongen kwam volgens BBC toch in de problemen, maar dan omdat zijn rokje te kort was.

Roze jurk
De schooljongens zijn niet de enigen die in protest gaan tegen strenge kledingvoorschriften, ook een groep buschauffeurs uit het Franse Nantes besloot gisteren in een rokje naar werk te gaan. En een callcentermedewerker uit Engeland ging viral toen hij een roze jurkje aantrok, nadat hij naar huis werd gestuurd vanwege zijn korte broek.
Url
www.rtlnieuws.nl
Bijlage
© 2020 HERBERT AGENCY Pontstraat 70 B-9831 Deurle GSM +32 (0)477 52 10 01 Tel. +32 (0)9 282 70 90 Fax +32 (0)9 296 07 07 info@herbertagency.be